Mandľové sušienky

Návod ako ich pripraviť aj celkom bezlepkové a bezlaktózové. ღ

Ingrediencie

60 g masla
2 PL javorového sirupu alebo medu
½ ČL vanilkovej pasty
60 g trstinového alebo kokosového cukru
80 g múky (bezlepkovej Liana Cake alebo Dove sefrising) alebo mletých mandlí
2 bielky
30 g nasekaných mandlí
40 g horkej čokolády

Postup prípravy

Rúru predhrejeme na 180 °C. Maslo vymiešame s javorovým sirupom a roztopíme v hrnci pri miernej teplote. Vanilku, cukor a múku(mleté mandle) nasypeme do misy. Pridáme maslovo-sirupovú zmes a vymiešame dohladka. Primiešame bielky.

Z dvoch lyžíc cesta vytvarujeme na plech vystlaný papierom na pečenie kruhy s rozmerom 10 cm. Posypeme malými kúskami čokolády a mandľami. Pečieme v rozohriatej rúre 8-10 minút.

Ak zabudnete pridať čokoládu a zistíte to až, keď sú v rúre, tak ich jednoducho pokvapkajte roztopenou čokoládou po upečení. ღ

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom