Mandľový koláč

Ingrediencie

250 g maslo
225 g cukor kryštál
1 vajce
100 g múka hladká
1 čl prášok do pečiva
150 g mandle
40 ml kokosové mlieko

Postup prípravy

100 g masla vyšľaháme so 100 g cukru do penista. Pridáme vajce a premiešame. Múku zmiešame s práškom do pečiva a následne ju primiešame do maslovo-cukrovej zmesi. Cesto roztrieme vo forme a pečieme v predhriatej rúre na 190°C 15 až 20 minút.

Zatiaľ si pripravíme mandľovú zmes. Mandle nasekáme. Rozpustíme zvyšné maslo (150 g) a vmiešame doň druhú časť cukru (125 g), mlieko a mandle. Varíme pri nízkej teplote kým zmes nemá krémovú konzistenciu.

Túto zmes natrieme na upečený ešte teplý koláč a pečieme ďalších 15 minút. Koláč necháme celkom vychladnúť až potom ho porciujeme. Podávame s pudingom, alebo šľahačkou.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz