Mandľový likér

Likér s vôňou a chuťou mandlí. Bezvaječný a bezlaktózový.

Ingrediencie

500 ml mandľového mlieka
1 zlatý klas
1 cukor s mandľovou príchuťou
35 -40 g brezového cukru
8 PL Amaretto

Postup prípravy

Zlatý klas zmiešame s polovicou mlieka, aby sa nám nespravili hrudky. Zvyšné mlieko zohrejeme a vysypeme doň ochutený aj brezový cukor. Keď je mlieko teplé, primiešame druhú polovicu mlieka so zlatým klasom. Za stáleho miešania privedieme do varu a puding odstavíme. Ešte za tepla primiešame amaretto a necháme vychladnúť pod pokrievkou.

Po vychladnutí puding premiešame ponorným mixérom, aby bol celkom hladký. Hustotu likéru môžeme upraviť mliekom alebo alkoholom. Skladujeme v chladničke, vydrží asi mesiac, ak sa nevypije skôr.

Podobné recepty

Jahodová torta so želatínou

Baklava s mandľami

Focaccia kysnutá cez noc

Karamelové hniezda