Mango s čokoládovým jogurtom

Ingrediencie

1/2 managa
1 00 g bielej čokolády
125 g gréckeho jogurtu
2 plátky želatíny
štava z 1/2 pomaranča

Postup prípravy

Mango očistíme a použijeme polovicu z nehe, ktorú rozmixujeme. Vytlačíme šťavu z pomaranč a namočíme do nej dva plátky želatíny. Necháme ich napučať a mierne zohrejeme na slabom ohni, aby sa rozpustila. Potom ju vmiešame do rozmixovaného manga.

Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu a potom do nej vmiešame jogurt. Teraz naporcujeme obe hmoty do dvoch pohárov. Najskôr dáme štvrtinu manga na dno pohára, ďalšiu vrstvu spravíme z čokoládového jogurtu naň dáme zas mango. Druhý pohár navrstvíme rovnako.

Necháme aspoň hodinku vychladiť v chladničke. Môžeme podávať s kúskami manga, so šľahačkou, alebo aj len takto.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom