Mangovo ananásový džem

Ingrediencie

4 ks pohár 350ml
500 g ananásu
500 g mango
šťava z 1 pomaranča
1 balíček Gelfix Extra (2:1)
500 g kryštálový cukor
4 PL biely rum (nemusí byť)

Postup prípravy

Ananás a mango očistíme a polovicu ovocia nakrájame na menšie kúsky. Druhú polovicu môžeme rozmixovať s pomarančovou šťavou. Všetko dáme do hrnca a necháme variť.

Gelfix zmiešame s cukrom a vysypeme do ovocia. Premiešame a necháme zovrieť za občasného miešania. Dávame pozor, aby sa cukor neprilepil na hrniec. Po rozpustení cukru, varíme ešte 5 minút. Či je džem dostatočne hustý zistíme tak, že spravíme na tanieriku mláčku džemu a prejdeme cez ňu vareškou. ak sa cestička nespojí, džem má správnu hustotu. Kto chce môže do džemu pridať rum.

Potom už len plníme do pohárov, ktoré sme predtým vypláchli horúcou vodou a nechali ich stiecť hore dnom. Ešte teplé, naplnené poháre uzavrieme viečkom. Obrátime na chvíľu hore dnom a potom ich normálne postavíme a zabalené v deke necháme do druhého dňa vychladnúť v miestnosti.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz