Mäsové závitky v kapuste

Ingrediencie

500 g bravčového stehna
100g údeného bôčika
50 g paradajkového pretlaku
2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
2 ks bobkový list
rasca
3 PL masti
1 menšia biela kapusta

Postup prípravy

Z masti, paradajkového pretlaku, roztlačeného cesnaku, korenia a rasci spravíme omáčku, ktorou potrieme tenké bravčové plátky (menej ako 0,5 cm ). Tieto pred tým vyklepeme a osolíme. Po potretí ich tak necháme odstáť 30 minút.

Potom vezmeme kapustový list, položíme naň plátok bôčiku a naň plátok bravčového mäsa. Všetko spolu zatočíme a zabalíme ako balíček.

Takto pripravené balíčky poukladáme vedľa seba do jenského skla.

Na záver zalejeme omáčkou, ktorú sme jemne rozriedili vodou a pridáme 2 bobkové listy. Vložíme do vyhriatej rúry na 220 stupňov a pečieme približne 45 minút. Ak sa nám šťava veľmi odparuje, môžeme podlievať vodou.

Podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.

Podobné recepty

Orechovka podľa Adushe

Jahodovo ríbezľový džem

Džem jahodové mojito

Halušky so špenátom