Mleté mäso v zemiaku

Ingrediencie

3 väčšie zemiaky
150 g mletého mäsa
100 g strúhaného tvrdého syra
1 vajce
soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Zemiaky prepicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C asi na 30 minút, aby boli upečené do polomäka. Mäso zmiešame so syrom a vajíčkom, dochutíme soľou a korením.

Po polhodine vyberieme zemiaky z rúry a rozpolíme ich. Vydlabeme vnútro a primiešame ho k mäsovej zmesi. Potom lyžicou kopcovito naplníme zemiakové lodičky mäsovou zmesou. Necháme zapiecť v rúre približne 30 minút.

Podávame s kyslou smotanou, ktorú môžeme ochutiť cesnakom alebo sušenými paradajkami.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom