Monster burger

Niekedy stačí originálne prevedenie klasického jedla a hneď sú tu príšerky z Halloweenu.

Ingrediencie

3 cereálne žemle (môžu byť aj čierne)
čierne paradajky
čili papričky alebo iné špicaté papriky
cherry paradajky
mladá cibuľka alebo šalotka
šalát
BBQ omáčka, kečup, majonéza (čo kto rád)

na fašírku:
400 g hovädzie mleté mäso
1 vajce
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 ČL horčice
mleté čierne korenie, mletá údená paprika, soľ

Postup prípravy

Mäsko pomelieme alebo si ho necháme pomlieť u mäsiara. Jednu cibuľu nakrájame na drobno a opečieme na oleji do zlatista. Keď jemne schladne, zmiešame ju s vajíčkom, roztlačeným cesnakom, pridáme 1 ČL horčice a korenie so soľou. Necháme 10 minút odstáť, ak bude zmes málo kompaktná, prisypeme strúhanku, aby fašírky držali tvar. Vytvarujeme 3 "placky".

Opečieme ich na rozpálenej panvici vytretej olejom. Opekáme z oboch strán, kým mäso nie je hotové. Potom rozkrojíme žemle, potrieme olejom a rýchlo opečieme na panvici alebo platni na sucho. Ak sme nedali cesnak do mäsa, môžeme ním potrieť opečenú žemľu.

Žemľu naplníme zeleninou, šalátom a mäso pokvapkáme BBQ omáčkou alebo kečupom, ktorý vytvorí dojem vytečenej krvi. Kto má rád, môže na teplé mäso ešte na panvici priložiť plátok syra, aby sa roztiekol. Keď ukladáme plátky paradajky do burgru, vložíme ho tak, aby vyzeral ako vyplazený jazyk. Cherry paradajky napichneme na špáradla a pripichneme ich ako oči na vrch žemle. Z paprík alebo čili papričiek odrežeme konce "špičky" a napichneme ich na špáradlá. Potom ich pripevníme na žemle tak, aby vyzerali ako rohy.

Zdobenie je na vás, nech je chutný burger aj nechutne strašidelný.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom