Mrkvový muffin s mandľami

Jednoduchý recept z bezlepkovej múky a bez laktózy.

Ingrediencie

120 g Liana Mehl Farine Universal Mix

50 g mletých mandlí

50 g drtených mandlí alebo plátkov mandlí

1/2 balíčka prášku do pečiva

100 g brezového cukru

120 g mrkvy

120 g jabĺk

125 ml olivového oleja

3 vajcia

šťava z pomaranča (podľa potreby)

Poleva:

kokosové mlieko/ len hustá časť

20 g brezového cukru

30 g marcipánu alebo fondánu na mrkvičky

cukrárenskú posýpku

Postup prípravy

Vajcia šľaháme do peny, keď sa vytvorí prišľaháme olej. Múku, cukor, mandle, prášok do pečiva navážime a zmiešame spolu. Jablká a mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Keď sú vajíčka premiešané s olejom, postupne prisypeme sypkú zmes a miešame vidličkou. Pridáme nastrúhané jablká s mrkvou a premiešame. Ak sa cesto zdá husté, prilejeme trocha pomarančovej šťavy. Treba ju však dávkovať opatrne, jablká a mrkva sú tiež šťavnaté a počas pečenia môžu pustiť šťavu. Cesto nemá byť husté ani riedke.

Košíčky na muffiny plníme lyžicou asi 0,5 cm od okraja. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C asi 20 minút. Dĺžka pečenia veľmi závisí od šťavnatosti jabĺk a mrkvy. Preto aj je potrebné piecť ich dlhšie, nezľaknite sa.

Z vychladeného kokosového mlieka odoberieme len tú hustú časť a vyšľaháme ju s cukrom. Množstvo cukru dajte podľa chuti. Na každý muffin dáme za lyžičku, posypeme posýpkou a na vrch položíme vytvarované mrkvičky z marcipánu.

Mrkvičky z marcipánu si môžeme kúpiť, alebo vytvarovať. Je to jednoduché, spravíme malý šulček, na jednej strane ho zašpicatíme. Nechtom spravíme ryhy na mrkvičke, aby sa podobala na originál. Ak sa chceme s mrkvičkami vyhrať, môžeme im spraviť aj zelenú vňaťku.

Podobné recepty

Jahodovo ríbezľový džem

Džem jahodové mojito

Halušky so špenátom

Krémové rigatoni