Musaka z baraniny

Ingrediencie

300g baranieho mäsa
Soľ
1 PL oleja
600 g baklažánov
2 PL oleja
2 väčšie cibule
2 strúčik cesnaku
1 PL hladkej múky
200 g paradajok
1 dl mlieka
2 žĺtky
1 PL oleja na pekáč

Postup prípravy

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme menšie kúsky nakrájaného mäsa, soľ, na plátky nakrájaný cesnak a spolu popražíme. Podlejeme vodou a spolu podusíme vo vlastnej šťave.

Baklažány pokrájame na kolieska hribé asi 1 cm, osolíme, obalíme múkou a opečieme na oleji.

Mäso s cibuľou a cesnakom zomelieme. Potom ukladáme do pekáča vrstvu mäsa vrstvu baklažánu, kým všetko neminieme. Vrch by mal byť pokrytý baklažánom a na ne dáme kolieska paradajok.

Všetko zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali žĺtky a múku.

Necháme zapiecť min. 30 minút, kým všetko nezíska peknú upečenú textúru.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz