Nakladaný encián

Skvelá pochúťka k vínu, alebo aj lahodný snack k večernému filmu.

Ingrediencie

1 syr s bielou plesňou
1 červená cibuľa
1 čili paprička alebo baraní roh
3 – 5 strúčikov cesnaku
farebné korenie, soľ, mleté korenie, bobkový list
olivový olej na zaliatie

Postup prípravy

Cesnak nakrájame na plátky, papričku na krúžky a cibuľu na mesiačiky. Syr môžeme nakrájať na malé trojuholníčky alebo na pásiky. Vezme stredne veľký pohár cca 4 - 6 dl a začneme všetky suroviny vrstviť.

Na dno pohára uložíme cibuľu, cesnak, papričku, pár guličiek korenia a nakoniec syr. Takto vrstvíme kým máme pohár naložený do polovice. Vtedy do bokov postrkáme bobkový list. Má výraznú vôňu a chuť, preto ho neukladám priamo na syr, ale na boky stien. Keď je pohár plný, tak ho zalejeme olivovým olejom, ktorý sme ochutili mletým korením a soľou. Pohár uzavrieme a dáme aspoň na 12 hodín do chladničky. Čím je syr dlhšie naložený, tým je mäkší.

TIP: Olejovú zálievku môžete dochutiť svojim obľúbeným korením alebo zmesou korením. Napríklad zmesou na grilovanie, alebo na BBQ.

Podobné recepty

Škoricový chlieb s hrozienkami

Cheesecake s figami

Linguine s opečenými kuracími prsiami

Karfiolová omeleta v plechu