Nesin stroganov

Tento recept je zjednodušená verzia stroganova pripravovaného v tlakovom hrnci.

Ingrediencie

250 g falošnej hovädzej sviečkovej
1 červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
180 g šampiňónov
50 ml brandy
500 ml hovädzieho vývaru
50-100 ml paradajkového pretlaku
1 ČL horčice
5 ks kyslých uhoriek
200 g crème fraîche
olivový olej
soľ, čierne korenie a mletá červená paprika

Postup prípravy

Mäso nakrájame na rezančeky, osolíme ho, okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou. Dobre premiešame, aby každý kúsok mäsa bol dobre okorenený. V hlbokej panvici zohrejeme olej a opečieme mäso z obidvoch strán. Falošnú hovädziu sviečkovú, musíte dlhšie podusiť, aby nebola ako žuvačka. Ak sa toho obávate tak máte dve možnosti. Buď zainvestujte do pravej sviečkovej, alebo pokojne použite iné mäso napríklad bravčové. Z tohto dôvodu odporúčam pripraviť mäso v tlakovom hrnci, v ktorom sa vždy podarí, aby bolo mäkké. V tlakovom hrnci podusíte 15 minút a mäsko sa rozpadáva aké je jemné. Na klasickej panvici bude potrebné dusiť dlhšie.

Potom k mäsu pridáme na štvrtinky nakrájané šampiňóny, kyslé uhorky nakrájané na kolieska alebo malé kúsky a prelisovaný cesnak. Zalejeme brandy, pridáme deci vývaru alebo vody a pár minút povaríme. Ak pripravujeme stroganov v tlakovom hrnci, stačí 5 minút, keď začne syčať para. Ak varíme v panvici, tak 5 minút je minimum.

Keď je mäsko hotové, uvaríme si cestoviny, najlepšie pappardelle a podávame s Nesinym stroganovom.

Podobné recepty

Karfiolová krémová omáčka na cestoviny

Čokoládovo pekanové cookies

Smažená ryža s bravčovým mäsom

Chrumkavé patizónové placky