Obaľovaný karfiol.

Doprajte si obaľovaný karfiol bez vysmážania.

Ingrediencie

500 g karfiolu
200 g kyslej smotany (kokosovej)
1 hrnček kukuričnej strúhanky
1/3 hrnčeka strúhaného peccorina
2 vajcia
soľ, mleté čierne korenie, bylinky alebo zmes na bylinkové maslo

Postup prípravy

Karfiol umyjeme a rozdelíme na ružičky. Ak sú veľké, rozrežeme ich na polovicu. Osolíme ich. V jednej miske zmiešame kokosovú smotanu s vajíčkami, osolíme a okoreníme. Má mať hustejšiu konzistenciu, aby nestekala z karfiolu dole. V druhej miske zmiešame strúhanku so syrom a dochutíme bylinkami a mletým korením.

Každú ružičku karfiolu namočíme v kyslej smotane a portom opatrne obalíme v strúhankovej zmesi. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 20 - 30 minút, záleží od veľkosti karfiolových ružičiek.

Podávame s opečenými zemiakmi, so zemiakovou kačou alebo len tak samotné s dipom podľa chuti.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom