Oklamaná panna cotta

Ingrediencie

125 m bieleho gréckeho jogurtu
2 ČL medu
2 plátky želatíny
2 PL červenej cukrárenskej želatíny
20 ml vody
1 PL červený sirup (jahodový, malinový)
drobné ovocie (maliny, jahody, čučoriedky)

Postup prípravy

Plátky želatíny namočíme do vody a necháme ich napučať. Potom zmiešame jogurt s medom. Keď sú plátky želatíny napučané, stačí im pár minút, roztopíme ich na miernom ohni. Dáme pozor, aby nezovreli.

Potom ich necháme chvíľu schladiť. Bielu želatínu zmiešame s jogurtom a nalejeme ho do formy, alebo misky. Na pár minút dáme do mrazničky, aby sa želatínový jogurt rýchlo zatiahol.

Teraz tak isto pripravíme červenú želatínu. Zmiešame ju s vodou a sirupom a necháme napučať. Zohrejeme na slabom ohni a odstavíme z ohňa a necháme mierne schladiť. Keď vidíme, že začína hustnúť, už nie je vodová, vyberieme jogurt z mrazničky a prstom skúsime, či je vrch jogurtu pevný.

Ak áno, opatrne na neho nalejeme červenú želatínu a necháme v chladničke stuhnúť. Ak máme pocit, že je málo pevný, necháme pár minút ešte tuhnúť. Inak riskujeme, že sa zmesi pomiešajú.

V chladničke by mal dezert stuhnúť približne za 30 minút. Potom ho vyberieme a vyklopíme z formičky. Ak sa nám nedarí vyklopiť, tak minútku dáme misku do teplej vody. Potom opatrne vyberieme, priklopíme tanierikom a preklopíme. Dozdobíme ovocím, môžeme aj poliať sirupom.

Podobné recepty

Karfiolová krémová omáčka na cestoviny

Čokoládovo pekanové cookies

Smažená ryža s bravčovým mäsom

Chrumkavé patizónové placky