Olivové slimáky z kysnutého cesta

Ingrediencie

cesto:
400 g polohrubej múky
100 g škrobovej múky (tapiokovej múky)
1 ČL soli
1 ČL cukru
1 sušené droždie
3 PL olivový olej
300 ml teplej vody

plnka:
pikantný kečup, čierne a zelené olivy, peccorino, soľ, mleté korenie

Postup prípravy

Suché ingrediencie na cesto zmiešame a postupne prilievame teplú vodu a olej. NA vymiešanie môžeme použiť aj kuchynský robot. Po vymiešaní dáme misku s cestom do igelitového vrecka a necháme kysnúť na teplom mieste, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.

Cesto po vykysnutí vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm. Potrieme kečupom, posypeme nastrúhaným syrom, poukladáme olivy a zrolujeme ako závin. Potom nakrájame na slimáky o hrúbke cca 3 cm a poukladáme do tortovej alebo inej kruhovej formy. Prikryjeme utierkou a necháme eše 20 minút kysnúť.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C približne 20 - 30 minút. Ihneď po upečení potrieme zmesou oleja a vody, zmiešanej 1:1. Túto zmes ochutíme soľou, sušeným cesnakom, čo máme radi.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom