Omeletka v lístkovom cestíčku

Raňajky alebo rýchle občerstvenie môžu vyzerať aj takto.

Ingrediencie

1 lístkové cesto (vyvaľkané)
4 vajcia
10 – 30 g feta syr
zelenina podľa chuti (špargľa, paradajky, paprika, pažítka…)
soľ, mleté korenie, chilli vločky

šalát ako príloha

Postup prípravy

Lístkové cesto rozbalíme a vyrežeme o kruhov o priemere cca 5 - 6 cm. Muffinovú fromu vymažeme olejom, aby sa cesto neprilepilo. Povkladáme kolieska cesta dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 °C približne na 5-7 minút. Cesto nemusí byť celkom upečené, stačí aby košíčky boli pevné.

Vajíčka rozšľaháme, pridáme rozmrvený syr, dochutíme korením a rozdelíme ich do predpečených košíčkov. Dozdobíme vybranou zeleninou, ja som použila špičky šparglí a cherry paradajky. Vložíme do rúry na ďalších 10 - 15 minút, kým vajíčko nestuhne.

Podávame s listovým šalátom napríklad rukolou, mladým špenátom a keďže teraz kvitnú sedmokrásky a sú jedlé, pridajte si ich do šalátu.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz