Ovocný Lotus pohár

Dezert som pripravila do veľkého koňakového pohára, ale množstvo je pre dvoch dospelých.

Ingrediencie

6 ks keksov Lotus
250 g ricotty
4 PL krém Lotus
1 ochutený citrónový cukor (Vitana)
150 g čučoriedok
2 PL ovocný sirup (Baileys pre dospelých)

Postup prípravy

Ricottu rozdelíme na polovicu. Jednu časť zmiešame s ochuteným cukrom a druhú časť zas s krémom Lotus. 5 keksíkov rozlomíme na menšie časti a namočíme buď vsirupe (ak použijete domáci agátový alebo bazový sirup, deti budú mať pocit, že ste aj im uliali z alkoholu) alebo v likéri pre dospelých. Poukladáme ich na dno pohára a navrstvíme na ne vymiešaný Lotusový krém. Rozsypeme polovicu čučoriedok aprikryjeme ich citrónovou ricotttou. Na vrch vysypeme zvyšné čučoriedky a zastrčíme na ozdobu jeden celý keksík. Necháme pol hodinu vychladiť v chladničke a podávame.

TIP: Ovocnú časť ricotty môžete zmiešať aj s ovocným sirpom alebo rozmixovaným ovocím, či s instantným kakaom.

Podobné recepty

Karfiolová krémová omáčka na cestoviny

Čokoládovo pekanové cookies

Smažená ryža s bravčovým mäsom

Chrumkavé patizónové placky