Ovsená kaša v pohári

Ovsená kaša v pohári, alebo overnight kaša, ktorú večer nasypeme do uzatvárateľného pohára a ráno alebo na desiatu si na nej pochutíme. ak kašu naložíme do nerozbitného pohára, máme skvelú desiatu pre našich školákov. .. alebo aj pre nás.

TIP: Do kaše môžete pridávať aj puffovaný amarant, chia semienka, orechy a iné semienka.

Ingrediencie

1. Figa s hroznom:
4 PL ovsené vločky (môžu byť aj bezlepkové)
1 ČL drvené ľanové semienka
6 PL kokosového jogurtu
1 PL arašidové maslo
10 bobúľ hrozna
2 figy

2. Jahody s malinami:
4 PL ovsené vločky (môžu byť aj bezlepkové)
1 ČL drveného kokosu
3 PL gréckeho jogurtu
3 PL jemného tvarohu alebo ricotty
1 PL medu
1/2 PL citrónovej šťavy
1 hrsť jahôd s malinami

3. Jablká so škoricou
4 PL quinoa vločky
5 PL kokosového mlieka z plechovky (len husté)
1 PL kokosového jogurtu
1 jablko
1 PL marhuľového džemu
1/2 ČL škorica

Postup prípravy

1. Figy s hroznom: Jogurt zmiešame s arašidovým maslom, môžeme ho jemne nahriať, aby bolo poddajnejšie. KAšu netreba sladiť, figy ju dosť osladia. Ovsené vločky a ľanové semienka nasypeme do pohára a zalejeme jogurtovou zmesou. Jednu figu nakrájame na drobno a zamiešame do zmesi. Hrozno a poukladáme na vrch kaše, ale ak chceme môžeme pár bobúľ rozkrojiť a tiež ich vmiešame do kaše. Nakoniec na vrch dáme na štvrťky nakrájanú figu. Cez noc uložíme do chladničky a ráno môžeme spapať.

2. Jahody s malinami: Jogurt, tvaroh, med a citrón dobre premiešame, aby sa zmes spojila. Ovsené vločky a kokos nasypeme do pohára a zalejeme zmesou. Pár bobúľ malín vmiešame do zmesi tak, aby sa rozpadli a pustili šťavu. Na vrch dáme zvyšné jahody a maliny. Cez noc uložíme do chladničky a ráno môžeme spapať.

3. Jablko so škoricou: Jogurt s hustou maslovou časťou z kokosového mlieka dobre premiešame a prisypeme škoricu.. Quinoa vločky nasypeme do misky a zalejeme kokosovou zmesou. Primiešame polovicu nastrúhaného jablka. Polovicu zmesi vložíme do pohára a naň navrstvíme marhuľový džem a dáme naň ďalšiu vrstvu vločiek. Na vrch dáme nadrobno nakrájanú druhú polovicu jablka a môžeme ho jemne postreiekať citrónovou šťavou, aby nezhnedlo a posypať škoricou. Cez noc uložíme do chladničky a ráno môžeme spapať.

Podobné recepty

Čarovný čokoládový rožok

Gaštanový perník

Makovo slivkový koláč

Brownies s hruškou