Ovsený koláčik

Ingrediencie

Na základ :
✔️ 3 veľké banány
✔️ 120g ovsených vločiek
✔️ 50g hrozienok
✔️ 1 lyžička škorice
✔️ štipka soli
➡️ Plnka :
✔️ 100g nízkotučného hrudkovitého tvarohu
✔️ 50g bieleho skyra
✔️ vanilkový cukor 1 balíček
✔️ 300ml mlieka
✔️ proteínový puding v prášku
✔️ želatínový stužovač 1 lyžica
✔️ xylitol / podľa potreby na dosladenie pudingu
✔️ lyofilizované jahody

Postup prípravy

Umyté hrozienka na chvíľu namočíme do vody. Banány vidličkou roztlačíme. Primiešame ostatné prísady,nakoniec pridáme hrozienka / nakrájala som na menšie kúsky, ale môžte kľudne pridať aj celé.

Na plech som dala pečiaci papier, potrela som troškou masla. Základ som dala do odopínacej formy bez dna / ľahšie sa mi potom tie základy vyberajú. Formu som tiež potrela troškou masla. Z masy som dala aj na steny formy, asi do výšky 2cm.

Dáme zapiecť do predhriatej rúry. Pečieme približne 15 - 20 minút. Hotové necháme troška vychladnúť a vyberieme z formy.

Na plnku si uvaríme puding, osladíme podľa chuti. Uvarený občas premiešame, necháme troška vychladnúť. Tvaroh zmiešame so skyrom a vanilkovým cukrom. Rozotrieme na základ. Posypeme lyofilizovanými jahodami .

Už nie horúci puding vymixujeme so želatínovým stužovačom. Dáme na tvaroh a jahody. Chvíľu necháme stuhnúť / vďaka stužovaču som krájala asi po 10 minútach. Dobrú chuť 🙂.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom