Paella

Môžete ju pripraviť s morskými potvorkami, s rybami ale aj kuracím mäskom.

Ingrediencie

1,2 l horúci vývar (ideálne rybací)
štipka šafránu
2 PL olivový olej
1 cibuľa
2 strúčiky cesnak
2 paradajky alebo 1 plechovka krájaných paradajok
12 ks tigrie krevety
400 g guľatozrnná ryža
85 g hrášok
1 citrón

Postup prípravy

Do malej misky dáme trochu vývaru a pridáme do neho šafrán. Necháme, nech vývar navonia šafránom. Na panvici zohrejeme olej, dáme na ňu na plátky nakrájaný cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme, potom primiešame paradajky, ktoré sme zbavili šupy a nakrájané nadrobno. Ak máme paradajky z plechovky, šťavu zlejeme a dáme len kúsky paradajok. Zo šťavy môžeme priliať, ale len polovicu, aby nebola chuť príliš paradajková.

Potom všetko opražíme zhruba 2-3 minúty. Teraz pridáme tigrie krevety a pražíme približne 3 minútky, kým krevety jemne nezružovejú. Ak máme malé krevety, pražíme kratšie.

Pridáme ryžu, premiešame, pridáme vývar so šafránom, hrášok a zvyšok vývaru. Varíme nezakryté na jemnom plameni 13 minút, kým sa vývar neodparí a ryža nezačne mäknúť. Už nemiešame. Ryžu ochutnáme a keď je mäkká, paella je hotová.

Podobné recepty

Halušky so špenátom

Krémové rigatoni

Banány v lievancom cestíčku

Semolinové špagety so špenátovou omáčkou