Palacinky plnené šampióňónmi

Palacinky nemusia byť vždy sladké. Kto ochutnal slané, tak vie, aké sú chutné.

Ingrediencie

Palacinkové cesto
2 hrnčeky mlieka
2 vajce
1 hrnček hladkej múky
štipka soľ
Plnka:
2 PL olivový olej
1 cibuľa
500 g šampińóny
3 strúčiky cesnak
200 g feta syr
Plátkový syr
soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Najskôr pripravíme plnk. Vo väčšej panvici rozpálime olej, pridáme nasekanú cibuľku a restujeme do sklovita. Potom pridáme umyté, pokrájané šampiňóny, zľahka ich posolíme, okoreníme a restujeme kým nepustia šťavu, nezmenšia objem a šťava sa neodparí. Pridáme prelisovaný cesnak. Chvíľu podusíme a pridáme rozdrvený syr. Miešame kým sa syr trochu nerozpustí a potom odstavíme z plameňa. Ak treba dochutíme, zakryjeme pokrievkou a necháme odpočívať bokom.

Vyšľaháme mlieko s celými vajíčkami a soľou. Metličkou zapracujeme múku, až kým nedostaneme riedke palacinkové cesto. Upečieme palacinky. Plníme ich ešte za tepla. Najskôr položíme plátok syra a naň dáme za lyžicu šampiňónov a zabalíme ako obálku. Podávame s čerstvou zeleninou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom