Palacinky plnené šampióňónmi

Palacinky nemusia byť vždy sladké. Kto ochutnal slané, tak vie, aké sú chutné.

Ingrediencie

Palacinkové cesto:

2 hrnčeky mlieka

2 vajce

1 hrnček hladkej múky

štipka soľ

Plnka:

2 PL olivový olej

1 cibuľa

500 g šampińóny

3 strúčiky cesnak

200 g feta syr

Plátkový syr

soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Najskôr pripravíme plnk. Vo väčšej panvici rozpálime olej, pridáme nasekanú cibuľku a restujeme do sklovita. Potom pridáme umyté, pokrájané šampiňóny, zľahka ich posolíme, okoreníme a restujeme kým nepustia šťavu, nezmenšia objem a šťava sa neodparí. Pridáme prelisovaný cesnak. Chvíľu podusíme a pridáme rozdrvený syr. Miešame kým sa syr trochu nerozpustí a potom odstavíme z plameňa. Ak treba dochutíme, zakryjeme pokrievkou a necháme odpočívať bokom.

Vyšľaháme mlieko s celými vajíčkami a soľou. Metličkou zapracujeme múku, až kým nedostaneme riedke palacinkové cesto. Upečieme palacinky. Plníme ich ešte za tepla. Najskôr položíme plátok syra a naň dáme za lyžicu šampiňónov a zabalíme ako obálku. Podávame s čerstvou zeleninou.

Podobné recepty

Jahodovo ríbezľový džem

Džem jahodové mojito

Halušky so špenátom

Krémové rigatoni