Palacinky s ricottovo-karamelovou plnkou

Palacinky s ricottou a karamelom, doplnené ovocím.
Zahustené mlieko som varila 2 hodiny, ak máte hustý karamel, kľudne ho použite / ale bez pridania stužovača.

Ingrediencie

Cesto

180 g hladká špaldová múka

3 ks vajce

400 ml nízkotučné mlieko

60 ml olej

50 ml perlivá minerálka

25 g kakao so zníženým obsahom tuku

štipka soľ

Plnka

300 g ricotta

pol plechovky zahustené nesladené mlieko

3 balíčky vanilkový cukor

30 g maslo

3 lyžice želatínový stužovač do krémov

Okrem toho

ovocie

biela čokoláda

Postup prípravy

Zahustené mlieko nad parou povaríme pokiaľ nebude hustejšie / ak máte hotový, hustý karamel, kľudne použite ten. V tom prípade nepridávajte už stužovač krémov. Do hotového karamelu pridáme maslo, miešame pokiaľ sa neroztopí.

Karamel s primiešaným maslom pridáme do ricotty, osladíme / ja som dala vanilkový cukor, ale môžte podľa chuti pridať xylitol, med... Hotovú masu dáme do mixéra, pridáme želatínový stužovač a mixneme / tento bod vynechajte ak máte hustý karamel.

Prísady na palacinky vymiešame na hladké cesto. Pečieme palacinky z obidvoch strán.

Palacinky necháme vychladnúť. Potrieme karamelom, dáme 1 - 2 rady ovocia a stočíme. Hotové polejeme roztopenou bielou čokoládou.

Dobrú chuť 🙂

Podobné recepty

Halušky so špenátom

Krémové rigatoni

Banány v lievancom cestíčku

Semolinové špagety so špenátovou omáčkou