Pampúšiky plnené tvarohom

Ingrediencie

CESTO:
600 g hladká múka
400 g polohrubá múka
200 g kryštálový cukor
6-6,5 dcl mlieko
2 žĺtky
4 PL olej
1 droždie
2 vanilky
soľ

PLNKA:
2 tvaroh jemný
8 PL práškový cukor
4 PL vanilkový puding
citrónová šťava

Postup prípravy

Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme 45-60 minút nakysnúť. Nakysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Cesto vyvaľkáme do obdĺžnika cca 6mm hrubé- ani tenké ani hrubé. Naznačíme nožíkom na polovicu obdĺžnika štvorce cca 12 ks,ktoré potrieme bielkom. Na štvorce ukladáme plnku. Zľahka prikryjeme druhou polovicou cesta, potom pampúšiky pokrájame a popritláčame okraje. Ihneď vyprážame vo väčšom množstve oleja. Po vypražení obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom