Pappardelle so sušenými paradajkami

Ingrediencie

150 g kuracích pŕs
2 hrste pappardelle alebo iných cestovín
5 sušených paradajok v oleji
1 PL kapary
1 menší strúčik cesnaku
1 menšia šalotka
olej, soľ, mleté korenie, bylinky alebo petržlenová vňať, tvrdý syr – pecorino alebo parmezán

Postup prípravy

Ako prvé si dáme variť cestoviny podľa návodu. Zatiaľ si pripravíme “omáčku”. Ak nám z večere, či z obedaa zostali kuracie prsia pripravené naprírodno, nakrájame ich na menšie kúsky. Ak máme ešte neupravené, tak ich nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme.

Rozpálime panvicu a rýchlo osmahneme. Vyberieme von na tanierik a prikryjeme. Na panvici opečieme šalotku, pokrájanú na drobno, pridáme pretlačený cesnak a nasekané kapary. Sušené paradajky rozkrájame na väčšie kúsky a pridáme ich k šalotke a cesnaku.

Potom hneď pridáme kuracie mäsko a prikryjeme pokrievkou na pár minút. Nemusí to byť dlho, len aby sa prepojili chute. Potom primiešame pappardelle a posypeme bylinkami, vynikajúci je tymián alebo petržlenová vňať. Dobre premiešame a na záver posypeme nastrúhaným tvrdým syrom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom