Paradajkové pesto s mandľami

Toto nie je originálny taliansky recept. Je prispôsobený na potraviny, ktoré zvykneme používať.

Ingrediencie

1 fľaška sušených paradajok v oleji (285 g)
1 hrsť sparených mandlí
1 menší strúčik cesnaku
soľ, mleté čierne korenie
panenský repkový olej
petržlenová alebo zelerová vňať

Postup prípravy

Mandle je najlepšie namočiť do teplej vody aspoň na 30 minút. Potom ich z vody vyberieme a dáme do mixéra spolu s cesnakom a paradajkami.

Olej z paradajok môžeme použiť a priliať ho k zmesi, aby sa lepšie rozmixovala. Ak chceme jemnejšiu chuť, pridáme namiesto paradajkového oleja, panenský repkový olej.. Všetko rozmixujeme na jemnú pastu. Skladujeme vo fľaštičke v chladničke. Alebo ho môžeme nadávkovať do formičiek na ľad a uskladniť takto.

Pesto použijeme na prípravu cestovín, či paradajkových omáčok, alebo ako nátierku na opečenú hrianku.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom