Pečená polievka z tekvice a jablka

Ingrediencie

3 jablká
1 maslová tekvica
1 l vývaru
olivový alebo tekvicový olej
soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, mletá škorica

zdobenie:
kokosová kyslá smotana
tekvicové semienka

Postup prípravy

Jablká aj tekvicu ošúpeme, pokrájame na menšie kocky, rozložíme na plech, pokvapkáme olejom a posolíme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C približne 30 minút, kým nie sú mäkké a dajú sa ľahko pomačkať.

Preložíme do hrnca, zalejeme vývarom. Možno nemusíme použiť celý 1 liter, záleží od veľkosti tekvice, prilievajte ho teda postupne. Povaríme asi 15 - 20 minút, potom rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Pridáme olivový alebo tekvicový olej asi tak 1 - 2 polievkové lyžice. Tekvicový olej použijeme ak chceme výraznejšiu tekvicovú chuť.

Naložíme do tanierov a dozdobíme kyslou smotanou a opraženými tekvicovými semienkami.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom