Pečené rebierka

Ingrediencie

800 g čerstvé rebierka
marináda:
1 ČL horčica
1 ČL kokosový cukor
1 ČL mletá sladká paprika
2 veľké cesnakové strúčiky
1 polievková lyžica olej
1 ČL soľ
omáčka na potretie:
200 ml pasírované paradajky
2 strúčiky cesnaku
1 PL marhuľový džem
1 PL med
1 PL chilli omáčka
1 ČL mletá údená paprika
soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Všetky suroviny na marinádu zmiešame a ochutnáme, ak je treba ešte dochutíme. Rebierka môžeme rozrezať na menšie kúsky, ale môžme ich piecť aj v celku. Dobre ich rukami ponamáčame do marinády a necháme cez noc oddýchnuť v chladničke.

Na druhý deň ich uložíme do pekáča a trochu podlejeme vodou. Prikryjeme alobalom a dobre utesníme, aby teplo neunikalo. Vložíme do vyhriatej rúry na 150°C a pečieme zakryté 3 hodiny.

Potom si namiešame omáčku na potretie rebierok a dochutíme ju podľa seba. Kto chce viac pikantné, tak pridá viac chilli, kto viac medové, pridá viac medu. Dobre ponatierame rebierka a dáme ich ešte piecť asi na polhodinku na 200 stupňov. Potom ich zas potrieme a môžeme rúru prepnúť na teplovzdušnú a ešte 15 minút pečieme aby boli pekne zlatisté. Znova potrieme aj po dopečení. Čas je potrebné prispôsobiť veľkosti veľkosti jednotlivých kúskov.

Podávame s kyslou kapustou, baraními rohami, pikantnou paprikou, horčicou, kečupom...jednoducho s tým, čo má kto rád.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom