Pečené zemiaky so zeleninou

Jednoduchý, zeleninový obed, ktorý zasýti. Vychutnajte si kombináciu chrumkavej a šťavnatej zeleniny.

Ingrediencie

4 stredne veľké zemiaky
150 g brokolice
150 g karfiolu
1 plechovka cíceru
1 cibuľa
olivový olej
1 ČL hnedého cukru
soľ, melté čierne korenie, údená mletá paprika, mleté čilli
tvrdý syr na posypanie

Postup prípravy

Brokolicu a karfiol rozdelíme na menšie ružičky a povaríme vo vriacej vode asi 5 minút. Potom zeleninu scedíme a schladíme. Zemiaky umyjeme a uvaríme do polomäkka. Potom ich dáme na poolejovaný plech a vidličkou ich rozpučíme. Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 230 °C asi 15 - 20 minú, kým sa na ich povrchu nespraví chrumkavá kôrka. Asi v polovici pečenia pridáme k zemiakom scedený cícer a posolíme ho. Ten pečieme do chrumkava.

Na panvici rozohrejeme olej a opečiem na ňom na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Posolíme ju a oheň stiahne na slabo, aby sa piekla pomaly. Keď začne púšťať šťavu pridáme čerstvo pomleté čilli a premiešame. Keď cibuľa začne chytať hnedú farbu, pridáme lyžičku cukru a dobre premiešame, aby sa cibuľa skaramelizovala. Potom ju vyberiem na tanierik a necháme vychladnúť. Zostane chrumkavá.

Na panvicu vložíme brokolicu a karfiol, posypeme korením a premiešame. Po chvíľke posypeme zeleninu tvrdým syrom a prikryjeme pokrievkou. Takto necháme 3 minútky a oheň vypneme.

Zeleninu naservírujeme a posypeme cibuľkou.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz