Penový koláč s orechmi a jablkom

Koláč je prirodzene bezlepkový, bez použitia akejkoľvek múky.

Ingrediencie

230 g načistených jabĺk

230 g vlašských orechov

4 vajcia

125 g ricotty alebo jemného tvarohu

3 PL medu

3 PL citrónovej šťavy

Postup prípravy

Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtka zmiešame s medom a potom primiešame ricottu a na záver citrónovú šťavu. Následne zmiešame žĺtkovú zmes s bielkovým snehom.

Orechy rozsekáme na drobno, nestrúhame ani nemelieme, chceme mať jemné, drobné kúsky. Jablká tiež rozsekáme, aby sme mali aj väčšie aj menšie kúsky.

Orechy vmiešame do vajíčkovej zmesi a nakoniec primiešame jablká. Plech o veľkosti 19 x 21 cm vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto. Pečieme asi hodinu vo vyhriatej rúre na 180 °C. Ak sa vrch koláča pripeká, posuňte koláč na nižšiu priečku.

Podávame nakrájané na menšie kocky. Môžeme potrieť marhuľovým džemom, poliať čokoládou, ale je chutný aj len tak bez ozdoby. Pri podávaní buďte opatrný, koláč je veľmi jemný, je to skôr pena ako koláč.

Podobné recepty

Sendvič Monte Cristo

Škoricový chlieb s hrozienkami

Cheesecake s figami

Linguine s opečenými kuracími prsiami