Pesto z medvedieho cesnaku

Medvedí cesnak prináša veľa benefitov pre naše zdravie – lieči bolesť hlavy, poruchu trávenia a vylučovania, vysoký krvný tlak, vysokú hladinu cholesterolu, kašeľ, posilňuje imunitu, zlepšuje prietok krvi, má detoxikačné a protizápalové účinky…

Ingrediencie

200 g medvedí cesnak
100 g píniové orechy alebo mandle
300 ml olivový olej
soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Listy medvedieho cesnaku dobre umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Medvedí cesnak dáme do mixéra, pridáme orechy olivový olej a podľa chuti soľ a mleté čierne korenie. Všetko spolu dobre rozmixujeme.

Hotové pesto dáme do sklenenej uzatvárateľnej nádoby a skladujeme v chladničke. Do pesta môžete namiesto orechov pridať parmezán.

Podobné recepty

Karfiolová krémová omáčka na cestoviny

Čokoládovo pekanové cookies

Smažená ryža s bravčovým mäsom

Chrumkavé patizónové placky