Pikantná oranžová polievka

Ingrediencie

100g mrkvy (3malé kúsky)
2 paličky stopkatého zeleru
1 cesnak
1 cibuľa
350g tekvica hokaido
1 hrsť červenej šošovice (cca 50g)
soľ
kurkuma
škorica
mletá čili paprička
kardamon
koriander
tekvicový olej
šťava z citrónu

Postup prípravy

Všetky suroviny očistíme a dáme do hrnca.

Zalejeme vodou, pridáme korenie a soľ a povaríme prikryté pokrievkou cca 15 minút. Dĺžka varenia záleží od toho na aké veľké kusy zeleninu nakrájame.

Uvarenú polievku rozmixujeme a dochutíme pár kvapkami citróna.

Servírujeme v miske alebo hlbokom tanieri pokvapkané tekvicovým olejom. Môžeme jesť samotné, alebo s chlebíkom.

Podobné recepty

Rýchle slimáčiky s feta syrom

Domáce nanuky

Gaštanové palacinky s višňami

Pečené zemiaky