Pikantný kečup

Tento recept sa u nás v rodine robí hádam aj 30 rokov. Máme ho od babky mojej skvelej kamarátky Dáši ღ

Ingrediencie

5 kg rajčín
300 g cukru (komu nevadí kyslosť, môže menej)
2 PL soli
2 dl octu
2 feferónky
1/2 ČL mletej škorice
1/2 mletého zázvoru
1 celý muškátový orech

Postup prípravy

Všetky suroviny dáme do hrnca a varíme na slabom ohni 2 hodiny, priebežne premiešavame, aby sa suroviny neprilepili na dno hrnca. Ak máme väčšie paradajky, tak ich rozrežeme na menšie kúsky.

Necháme schladiť a prelisujeme. Lisovať môžeme buď na stroji albo ručne cez sitko, ako to robievali naše babky. Potom varíme ešte 45 minút.

Poháre, fľaše umyjeme a vypláchneme horúcou vodou a do odtečených plníme horúci kečup. Odložíme na tmavé a suché miesto do rána. Môžeme aj zabaliť do deky, aby zmes pomaly chladla. Fľaše odložíme až keď sú vychladnuté.

Podobné recepty

Sendvič Monte Cristo

Škoricový chlieb s hrozienkami

Cheesecake s figami

Linguine s opečenými kuracími prsiami