Piškótové pusinky

Sladučký dezert bez pečenia na Veľkú noc ako stvorený. Ak chcete šibačom spraviť radosť, tak ho prifarbite. Ale aj s s kakaom je chutný.

Ingrediencie

3 bielky
180 g krupicového cukru
1 šťava z citróna
20 ks veľkých guľatých piškót
citrónová poleva Dr. Oetkar
cukrové trbleitky
holandksé kakao/ alebo čierne kakao

Postup prípravy

Bielka s polovicou cukru šľaháme nad parou ručným šľahačom 5 minút. Ku koncu pridáme citrónovú šťavu. Potom bielka odstavíme z pary a prisypeme zvyšný cukor a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí.

Bielkový sneh naplníme do zdobiaceho vrecka a spravíme ním pusinky na piškóty. Necháme aspoň hodinu schnúť na suchom vzduchu, nie v chladničke. Potom si vymiešame cukrovú citrónovú polevu, zafarbíme ju a pusinky do nej namočíme. Posypeme cukrovými trblietkami a necháme zaschnúť.

V prípade čokoládových pusiniek, môžem spodok piškóty namočiť do roztopenej čokolády, na tanier alebo tácku si dáme potravinovú fóliu a na ňu položíme piškótku. Tanier dáme do mrazničky, aby čokoláda zatuhla. Potom prisypeme do bielkovej hmoty kakao podľa chuti (do polovice snehu som pridala 2 PL čierneho kakaa). Naplníme zdobiace vrecko a spravíme snehovú pusinku na piškótku. Kto chce, môže aj pusinku namočiť do horkej čokolády, ale mne sa páčila aj len takáto obyčajná.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom