Plnené kuracie prsia

Ingrediencie

1 kuracie prsia aj s kožou

1/2 hrnčeka kukuričnej strúhanky

1 vajce

1 PL olivový olej

6 šampiňónov

1/3 strúhaného pecorina

1 cibuľa

1 batát alebo zemiak

3 strúčiky cesnaku

8 guličiek nového korenia

6 guličiek červeného korenia

mleté čierne korenie, korenie na grilovanie, soľ

soľ,

Postup prípravy

Najskôr si pripravíme plnku z vajíčka, kukuričnej strúhanky, nadrobno nakrájaných šampiňónov, oleja. Všetko dobre premiešame a dochutíme korením na grilovanie.

Kuracie prsia si pripravíme na plnenie. Prstami uvoľníme kožu od mäsa a mäso posypeme grilovacím korením. Potom plnku rozdelíme na dve časti a naplníme medzi kožu a mäso.

Cibulu nakrájame na tenké mesiačiky a vložíme do ohňovzdornej misy. Pridáme na väčšie kusy nakrájané batáty, cesnak a guličky korenia. NA zeleninu položíme kuracie prsia a posypeme ich korením na grilovanie. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C. Takto pečieme zakryté asi 45 minút a potom prsia odkryjeme, polejeme šťavou a necháme kožu schrumkavieť. Po asi 15 minútach sú kuracie prsia hotové.

Podobné recepty

Orechovka podľa Adushe

Jahodovo ríbezľový džem

Džem jahodové mojito

Halušky so špenátom