Plnené bagetky

Ideálny recept na minutie starých zásob z celého týždňa. ツ

Ingrediencie

3 malé bagetky
1/2 balenia ricotty
šunka, tvrdý syr, mladá cibuľka, olivy, sušené paradajky, zvyšok kuracích pŕs
soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, sušené oregao, bylinky

Postup prípravy

Bagetky rozrežte na polovicu a vydlabte striedku. Tú nevyhadzujte, pridajte ju k rozmiešanému tvarohu alebo ricotte. Môžete pouťiť aj jogurt, alebo cottage cheese.

Zmes potom ochuťte soľou, mletým korením, mletou paprikou. Môžete polovicu rozmixovať so sušenou paradajku, alebo sardelami a získate tak dve príchute plnky. Potom pridáte nastrúhaný tvrdý syr, nakrájané mäsko alebo šunku. Dobre premiešate a naplníte bagetky.

Bagetky postavíme do plechu, ako poháriky a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 15 minút, aby sa plna jemne zatiahla.

TIP: Na vrch bagetky môžeme nasypať syr a tak nechať zapiecť. Vytvorí sa pekná čiapočka. ツ

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom