Plnené cestovinové mušličky

Náplň mušličiek môžete pripraviť podľa vašich obľúbených nátierok, či šalátov.

Ingrediencie

24 veľkých cestovinových mušlí
Vajíčkovo šunkvá plnka:
3 vajcia
2 pL kyslá smotana/jogurt
2PL tavený syr
15 dkg kuraca šunka v celku
soľ, mleté korenie
Tuniaková plnka
1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
1 PL kyslá smotana/jogurt
1/2 hrnčeka mrazenej kukurice
1/3 hrnčeka strúhaného syra
soľ, mleté korenie
Brokolicová plnka:
70 g broklice
1/2 avokáda
1/2 hrnčeka guinoa
1 ČL arašidového masla
soľ, sušený cesnak, tvrdý syr na posypanie, citrónová šťava

Postup prípravy

Cestoviny uvaríme podľa návodu, vzhľadom na veľkosť je to približne 14 minút. Priebežne miešame, aby sa nám nepolepili a nepopraskali. Po uvarení necháme celkom schladnúť. Kým sa cestoviny varia prirpavíme si plnky. Množstvo je približne na 24 mušlí, ale záleží na vás ako veľmi ich naplníte.

Vajíčkovú plnku pripravíme podobne ako vajíčkovú nátierku. Vajcia uvaríme na tvrdo, nakrájame na drobno, zmiešame so smotanou a syrom. šunku použjem vcelku, aby sme ju na jemno naastrúhali a v miešali do plnky. Plnka nemá byť ani tekutá ani príliš hustá. To platí pri všetkých plnkách, budeme ich plniť dovrecka a vytláčať do mušličiek, preto aj veľosti stráhaných, či krájaných surovín tomu prispôsobte.

Brokolicovú plnku budeme robiť asi najdlhšie. Brokolicu načistíme, môžeme použiť aj stonku, ktorú orežeme a zbavíme ju drevnatého povrchu. Uvaríme v osolenej vode. Zároveň s brokolicou dáme variť quinou, bude sa variť asi o 5 minút dlhšie. Do vody môžete pridať soľ, alebo vegetu, ale nie veľa, len štipku. Necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme s polovicou avokáda a rašidovým maslom. Dochutíme soľou a cesnakom. Môžeme pridať pár kvapiek cirónu, aby plnka zostala zelená a sveža. Ako poslednú primiešame quinou. Keď naplníme mušličky, môžeme na záver posypať strúhaný syrom.

Tuniakova plnka je rýchlo hotová. Stačí zliať tuniaka zo šťavy, primiešať smotanu, pridať rozmrazenú kukuricu a dochutiť soľou a korením. Na záver primiešame strúhaný syr. Nepoužívajte tuniaka v oleji, bude z mušličiek vytekať.

Všetky plnky si naplníme do cukrárskych vreciek, alebo igelitových, z ktorých si špičky nahrubo odstrihneme a mušličky plníme. Môžeme dozdobiť zeleninou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom