Plnené srdiečka

დ Valentínsky recept დ
Ale pokojne si ho pripravte kedykoľvek dostanene chuť na bryndzovú maškrtu.

Ingrediencie

1 lístkové cesto (nevyvaľkané)
125 g bryndze
30 g masla
mletá červená paprika, drvená rasca, sezam
vajíčko na potretie

Postup prípravy

Použit nevyvaľkané lístkové cesto, srdiečka budú nadýchanejšie. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske asi na 4 mm. Povykrajujeme srdiečka, ale môžeme spraviť aj len štvorčeky, alebo kolieska. Poukladáme ich na pomúčený a vysypaný plech. Potrieme vajíčkom a polovicu z nich ozdobne posypeme sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C asi 7 -10 minút, podľa veľkosti.

Vymiešame si bryndzu s maslom, dchutíme mletou červenou paprikou a rascou. Kto chce, môže do bryndze nakrájať aj cibuľku, ale keďže robíme recept na sviatok zamilovaných დ , tak sme ju tentokrát vynechali დ

Keď srdiečka vychladnú, pozlepujeme ich bryndzovou zmesou a môžeme podávať.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom