Plnené stehno zo salaša

Ingrediencie

4 vykostené kuracie stehná
250 g bryndza
2 Vajcia
5 PL kukuričnej strúhanky
100 g prerastenej slaninky alebo údeného mäsa
1 cibuľa
soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika

Postup prípravy

Ak sme nedostali kúpiť vykostené stehná môžeme si ich vykostiť sami. Vtedy na nich ponecháme kožu. ak máme vykostené, môžeme ich zabaliť do plátkov slaninky, ktorá nám nahradí kožu. Vykostené kuracie stehná jemne vyklepeme a poukladáme tak, aby sme vytvorili súvisl plochu. Osolíme, okreníme a psypeme mletou paprikou.

V miske si vymiešame vajíčka s bryndzou a zahustíme strúhankou. Necháme odležať apipravíme si cibuľku so slaninkou. Slaninku nakrájame na pásiky. Nekrájame nadrobno, aby sa nám v plnke nestratila. Keď je opečená asi tak do polovice pridáme k nej cibuľku. Tú sme nakrájali na mesiačiky a pražíme ju do zlatista. Necháme schladiť a potom slaninku aj cibuľku primiešame do bryndzovej zmesi.

Do každého stehna dáme 2 - 3 lyžce zmesi, záleži od veľkosti mäsa. Dobre zrolujeme. Ak máme na mäsku kožu, tá nám poslúži na utiahnutie. ak ju nemáme, môžeme mäsko zviazať, alebo prepichnúť špáratkami. Dáme do pekáča, ktorý sme vymastili a prikryjeme na 30 minút. Pečieme v rúre na 200 °C, po 30 minútach mäsko odkryjeme a pečieme Ďalej aspoň 10 minút. Koža má byť zlatisá a chrumkavá, polievame ju výpekom. Ak nemáme kožu aj tak polievame, aby sa mäsko veľmi nevysušilo.

Podávame s opekanými zemiakmi, alebo aj len so zeleninovým šalátom.

Podobné recepty

Karfiolová krémová omáčka na cestoviny

Čokoládovo pekanové cookies

Smažená ryža s bravčovým mäsom

Chrumkavé patizónové placky