Plnené zapečené tortilly

Ingrediencie

5 tortíll
1 kuracie prsia
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 plechovka mix kukurica s červenou fazuľou
1 mozzarella
5 plátkov tvrdého syra
soľ, mleté čierne korenie, mletá chilli paprička, vňať koriandru, cukor
kyslá somtana

Postup prípravy

Cibuľu nakrájame nadrobno a osmahneme na panvici do sklovita, pridáme k nej na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme kuracie prsia, ktoré sme nakrájali na malé kúsky a ochutíme soľou a korením. Chvíľu podusíme pod pokrievkou. Zalejeme plechovkou paradajok a necháme redukovať aspoň 10 minút. Potom pridáme plechovku kukurice s fazuľou, ale bez nálevu.. Dobre premiešame, šťava by mala byť hustá a lepivá na okrajoch panvice. Ak nie je, ešte chvíľu povaríme bez pokrievky. Komu je omáčka kyslá, dochutí cukrom.

Plech vytrieme trochou šťavy, snažíme sa nedať naň kuracie mäso. Tortilly naplníme omáčkou s kuracím mäsom, pridáme na kocky nakrájanú mozzarellu Tortilly zrolujeme a poukladáme na pekáč vedľa seba. Zvyšok omáčky vylejeme na vrch tortíl a poukladáme nane plátky tvrdého syra. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a zapekáme asi 20 minút. Podávame s kyslou smotanou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom