Pokušenie čokoholika

Ingrediencie

Korpus:
2,5hrnčeka nasekaných mandlí
2PL medu
1 vajíčko
1/2 hrnčeka kokosového oleja
štipka mletého kardamonu, muškátový orech.

Plnka:
200g horkej čokolády 52%
50 g horkej čokolády 75%
1 konzerva kokosového mlieka

Postup prípravy

Suroviny na korpus zmiešame a vytvoríme kompaktnú hmotu. Vytlačíme do tortovej formy s priemerom 30 cm a pečieme 15 min na 170 stupňoch.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame ju s kokosovým mliekom. Kto má rád môže pridať trochu brezového cukru, ale čokoholik ocení horkú čokoládu.

Náplň vylejeme na vychladnutý korpus a dáme chladiť do chladničky aspoň na hodinu, ideálne cez noc.

Servírujeme samotné alebo posypané čerstvým ovocím.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom