Pomarančové kokosky

Bezlepkvá a bezlaktózový recept. ღ

Ingrediencie

50 g kokosovej múky
30 g mletých orechov
2 vajcia
50 ml mandľového mlieka
30 ml olivového alebo orechového oleja
2 PL medu
1 ČL sóda bikarbóna
50 g kandizovanej pomarančovej kôry
1 ČL strúhanej pomarančovej kôry

Postup prípravy

Najskôr si zmiešame všetky tekuté ingrediencie, mlieko, olej, vajcia a med. V miske zmiešame kokosovú múku, mleté orechy a sódu bikarbónu. Tekutú zmes nalejeme k tej sypkej a vidličkou premiešame. Zmes začne hneď stuhnúť. Primiešame obe pomarančové kôry a necháme pár minút odstáť.

Keď vidíme, že cesto má už stabilnú konzistenciu, ochutnáme ho. Mali by byť sviežo sladké a vláčne. Ak je sypké, pridajte mlieko, alebo pridajte med. Na plech dáme papier na pečenie a začneme tvarovať keksíky. Spravíme guľku o veľkosti pingpongovej loptičky a keď ju položíme na plech, jemne ju roztlačíme.

Potom plech vložíme do rozohriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 15 minút. Kokosky majú byť vláčne, takže aj keď sa ich dotknete, nebudú celkom prepečné, v strede by mali byť mäkké. Stačí, že vrch bude jemne stmavnutý, vtedy ich vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom