Nátierka z kuracieho mäsa

Tento receept radíme do skupiny „čo kuchyňa dala“.
Použijeme zvyšky včerajšej večere, či mäso, ktoré nám zostalo z kuracieho vývaru.

Ingrediencie

200 g uvarené kuracie mäso
2 vajíčka
30 g maslo
2 PL jogurt alebo pomazánkové maslo
2 strúčiky cesnak
½ ČL sójová omáčka
soľ, mletá červená paprika, mleté korenie štyroch farieb

Postup prípravy

Uvarené kuracie mäso pomelieme na mlynčeku na mäso, alebo rozmixujeme. Ideálne je použiť mäsko zo slepačieho vývaru. Ale pokojne použite aj zvyšky zo včerajšej večere. Vajíčka uvaríme na tvrdo., nakrájame na drobno a primiešame k mäsu.

Potom pridáme zmäknuté maslo,jogurt a pretlačený cesnak. Kto nemá rád cesnak, nemusí ho vôbec použiť, alebo dá štipku granulovaného cesnaku. Všetko dobre premiešame s vidličkou. Dochutíme sójovou omáčkou, soľou, paprikou a korením.

Podávame s chlebíkom, pečivom, chlebovou plackou, alebo pizza tyčinkou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom