Prekladané kysnuté slimáčiky

Slimáčiky na prvý phľad vyzerajú ako z lístkového cesta, ale nedajte sa oklamať. Je to kysnuté cesto a prekladané s ochuteným maslom.

Ingrediencie

250 g hladkej múky
300 ml teplej vody
1 sušené droždie
2 PL olivový olej
100 g masla
čierny sezam, olej na potretie, soľ, korenie na grilovanie

Postup prípravy

V miske zmiešame múku so štipkou soli a uprostred spravíme jamku, do ktorej vylejeme teplú vodu s droždím. Všetko dobre premiešame a vypracujeme hebké cesto. Prikryjeme utiekou a necháme kysnúť na teplom mieste.

Necháme maslo zmäkknúť a primiešame k nemu aspoň 1 čajovú lyžičku korenia na grilovanie.

Keď cesto vykysne, približne 30 minút, vyvaľkáme ho na pomúčenej doske asi na 1 cm. Natrieme polovicu masla s korením a preložíme ako obálku. Znova pomúčime a vyvaľkáme na 1 cm. Nebojte sa dať viac múky, vrstvy sa môžu trhať, nech sa vám neprilepí maso na valček.

Natrieme druhú polovicu masla a znova poskladáme ako obálku. Jemne prevaľkáme a zrolujeme. Potom nakrájame na trojuholníčky a uložíme do plechu, ktorý sme vymastili a vysypali múkou. Teraz vrch potrieme olejom a posypeme sezamom.

Pečieme do ružova vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom