Prekvapenie v ľadovom šaláte

Ingrediencie

pár listov ľadového šalátu
1 väčšia paradajka
1 jarná cibuľka
1 hrsť červenej šošovice
1/2 červenej cibule
kokosový olej
škorica
mletý koriander
mletý kardamon
čilli
soľ
čierne korenie

Postup prípravy

Červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky a skaramelizujeme na kokosovom oleji.

Počas karamelizácie uvaríme červenú šošovicu, ale nerozvaríme. Uvarenú šošovicu zlejeme a hodíme na skaramelizovanú cibuľu. Okoreníme škoricou, koriandrom, kardamonom, chilli, soľou a čiernym korením.

Následne dáme po dve lyžice na list šalátu a posypeme cibuľkou a nakrájanými paradajkami.

List zabalíme ako balíček a podávame.

Vhodné aj ako zdravá desiata so sebou, len je potrebné nechať šošovicu vychladnúť a až potom zabaliť. Inak nám zeleninka pustí veľa šťavy.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom