Pribináčik s čučoriedkami

Nepečená pribináčiková torta s čučoriedkami je ako sladký návrat do detstva. Skvelá na oslavu, ale aj na raňajky.

Ingrediencie

Korpus:
1 hrnček orechovej múky alebo mletých orechov
1/2 hrnčeka ovsených vločiek (bezlepkových)
3 PL kokosového oleja
2PL medu

Krém:
250 g tvarohu
250 ml smotany na šľahanie
35 g xylitolu (alebo cukru, či iného sladidla)
1 želatínový stužovač Dr.Oetker
250 g čučoriedok

Postup prípravy

Ovsené vločky dáme do mixéra a spoločne rozsekáme. Pridáme orechovú múku, v našom prípade arašidovú, med a roztopený kokosový olej. Všetko spoločne rozmixujeme, aby sa ingrediencie spojili. Hmotu vtlačíme na dno tortovej formy o priemere cca 18 cm a dáme do chladničky.

Šľahačku zmiešame s cukrom a do polovice vyšľaháme. Pridáme jemný tvaroh (bez hrudiek) a šľaháme, kým zmes nie je tuhá. Želatínový stužovať pripravíme podľa postupu na obale a pomaly pridávame do pribináčikovej hmoty počas stáleho šľahania ručným šľahačom.

Teraz pracujeme rýchlo, stužovač sa rýchlo sťahuje. Polovicu pribináčikovej hmoty vylejeme na korpus do tortovej formy. Poukladáme polovicu čučoriedok a opatrne navrstvíme zvyšnú pribináčikovú hmotu. Vrch hmoty zarovnáme a poukladáme naň zvyšok čučoriedok. Tortu dáme na hodinku do chladničky a môžeme podávať, aby sme maškrtníkom zalepili pusinky.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom