Pučené zemiaky s kyslou kapustou

Jednoduché, chutné jedlo, ktoré chutí veľkým aj malým.

Ingrediencie

400 – 500 g zemiakov (menšie sa rýchlejšie uvaria)
1 veľká cibuľa
400 g kyslej kapusty
150 g prerastenej slaninky
1 ČL kokosový alebo trstený cukor
masť alebo olej
soľ, mleté korenie, drvená rasca

Postup prípravy

Zemiaky umyjeme a dáme variť v šupke. Po uvarení ich scedíme a odložíme bokom. Slaninku nakrájame na pásiky alebo kocky a jemne opražíme na panvici. Keď je hotová odložíme ju bokom a vo vytopenej slaninke opražíme zemiaky. Môžeme ich nechať v šupke alebo ošúpať. Necháme ich v celku a jemne ich pritlačíme - popučíme, aby sme vytvorili rovnú plochu a tá sa pekne opiekla do chrumkava z oboch strán.

Cibuľu nakrájame na mesiačiky a opražíme do zlatista na masti v druhej panvici. Pridáme cukor a necháme ju skaramelizovať. Potom na ňu pridáme vymačkanú kyslú kapustu a premiešame. Dochutíme soľou, korením a rascou.

Nakoniec ku kapuste pridáme zemiaky so slaninkou a premiešame, aby zemiaky nasiakli chuť kapusty. Podávame s dobre vychladeným pivkom.

Podobné recepty

Kysnuté slivkovo makové koláčiky

Špaldové medovníky

Mandľové medovníky

Orechový trený koláč