Punčový zákusok

Najobľúbenejší zákusok mojej milovanej Sofinky.

Ingrediencie

PIŠKÓTA:

6 vajec

6 PL cukor

1 PL voda vlažná

1/2 PDP

6 PL polohrubá múka



PUNČOVÝ SIRUP:

4 dcl jahodový sirup

2 citróny

300g kryštálový cukor

1/2 dcl rum



POLEVA:

jahodový puding v prášku

punčová poleva v prášku

250g práškový cuor

1 PL olej

voda horúca podľa potreby

Postup prípravy

Pečieme 3 kusy piškót - 2x zo 6 vajec a 1x zo 7 vajec 6 žĺtkov vyšľaháme so 6 PL práškového cukru, pridáme vodu PDP a múku. Nakoniec zľahka primiešame sneh zo 6 vyšľahaných bielkov. Pečieme na papieri na pečenie pri 180 stupňoch dozlatova.

Na punčový sirup zmiešame všetky ingrediencie, citróny krájame na kolieska aj so šupkou. Všetko necháme prevrieť , citróny povytláčame vareškou, precedíme a pridáme rum, necháme vychladnúť.

Vrstvíme: Piškóta zo 6 - Marhuľový džem - Piškóta zo 7 - Punčový sirup - Marhuľový džem - Piškóta zo 6 Zákusok zaťažíme najlepšie na noc, až na druhý deň polievame vrch polevou.

Na polevu zmiešame všetky suroviny a vody pridáme toľko, aby nebola poleva ani tuhá, ani riedka. Ihneď lejeme na vrch zákusku, lebo rýchlo tuhne. Necháme stuhnúť, kraje orežeme a krájame na rezy. Dobrú chuť !

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom