Quesadilla

Ingrediencie

2 placky tortilly
olej s príchuťou
náplň – syr, kukurica, šunka, paprika, redkvičky, kyslá ukorky, olivy

Postup prípravy

Placku potrieme cesnakovým olejom, alebo olejom s čili papričkami. Potom ju osolíme a posypeme strúhaným syrom. Naň poukladáme kúsky šunky, nakrájanú papriku, kyslú uhorku, kukuricu, olivy. Proste to, čo ste našli doma v špajzke. Potom znova posypeme syrom a pritlačíte druhú tortillu.

Panvicu zohrejeme a nasucho na nej opečieme spojené placky z oboch strán približne 2 minúty. Placky vždy jemne pritlačíme na panvicu, aby sa dobre opiekli. Vyberieme z panvice a minútku necháme vychladnúť na doske.

Potom prekrojíme na osminky a poukladáme na tanier. Môžeme ich podávať s kyslou smotanou, alebo rôznymi dipmi. Do kyslej smotany vmiešame roztlačený cesnak, osolíme a okoreníme a cesnakový dip je na svete. Alebo pridajte do kyslej smotany za lyžičku horčice.

Podobné recepty

Halušky so špenátom

Krémové rigatoni

Banány v lievancom cestíčku

Semolinové špagety so špenátovou omáčkou