Rebarborovo- tvarohový koláč

Láska na prvé zahryznutie.

Ingrediencie

CESTO:
6 žĺtkov
150 g práškový cukor
250 g maslo
100 ml šľahačka
1 KL PDP
250 g polohrubá múka
1 vanilkový cukor

TVAROHOVÉ CESTO:
4 vajcia
750 g hrudkovitý tvaroh
100 g práškový cukor
1 vanilkový cukor
2 PL vanilkový prášok- puding

PENA:
6 bielkov
150 g práškový cukor

OKREM TOHO:
300g očistenej rebarbory
300g jahôd

Postup prípravy

Maslo vymiešame s cukrami do peny, pridáme po jednom žĺtku, prešlahávame. Pridáme smotanu, následne ručne vmiešame múku s PDP. Rozotrieme na plech s papierom na pečenie (30 x 40 cm) .

Tvarohové cesto- žĺtka vyšľaháme s cukrami a pridáme ostatné suroviny, nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Natrieme na 1. pripravené cesto na plechu a posypeme nakrájanou rebarborou a jahodami. Pečieme pri 180 stupňoch 30-35 minút. Následne znížime teplotu na 150 stupňov. Navrch koláča navrstvíme vyšľahanú penu z bielkov a dopekáme cca 15 minút do zlatohneda. Dobrú chuť !

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom