Restované kuracie pečienky

Ingrediencie

500 g kuracích pečienok
1 veľká červená cibuľa
kokosový olej
mleté čierne korenie, soľ,
1 ČL kokosový cukor

Postup prípravy

Kuracie pečienky očistíme od blaniek a žiliek. Nakrájame ich na väčšie kúsky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a dáme ju do rozpáleného oleja. Pomaly ju opečiem do sklovita. KEď začne hnednúť, pomôžeme jej skaramelizovať pomocou kokosového cukru..

Po minútke pridáme kuracie pečienky a rýchlo ich necháme zatiahnuť z každej strany. To znamená, že ich po minútke, keď začne opekaná strana meniť farbu, otočíme. Keď sme takto opiekli všetky kúsky, okoreníme ich a prikryjeme na 4 minútky. Potom skontrolujeme prstom, či je povrch pečienky pevný, ale pružný. Nesmie byť mäkký, lebo by bol vnútri krvavý. Ak je povrch pevný a pružný, pečienky odkryjeme a necháme trocha odpariť z tekutiny, nie však dlho, pečienky by sa vysušili. Stačí 1-2 minútky.

Zložíme panvicu z ohňa, pečienky dosolíme a podávame s chlebom, ryžou, zemiakmi, čo vám k nim chutí. :)

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom